TP-Coaching - Taripay Pacha.  

Coaching en begeleiding, met respect voor mens en dier.

Ons team

Graag stellen wij ons volledige team dat u bij ons op het erf kan aantreffen voor:


Renate Koops – van Born

Ik probeer om mensen en paarden samen te brengen om van elkaar te mogen leren. 

Sinds mijn vroege jeugd ben ik tussen de paarden te vinden.

Na een aantal jaar de wedstrijdsport te hebben beoefend ben ik meer recreatief gaan rijden. 

In 2008 heb ik mijn instructeursdiploma gehaald en vanaf dat moment heb ik, naast mijn werk, als Officemanager, veel privé en groepslessen gegeven. Hierbij viel het mij op dat er op of in de buurt van het paard vaak zeer interessante gesprekken ontstonden die soms voor verrassende inzichten zorgden. 

Vanuit deze ervaring ben ik op zoek gegaan naar de ervaringen van anderen op dit gebied. Als snel kwam ik tot de ontdekking dat mijn ervaringen niet op zichzelf stonden. Dit opende mijn ogen voor een geheel nieuwe wereld en diverse puzzelstukjes vielen op de juiste plaats.

De spiegelende kracht van de paarden veroorzaakten de diepere gesprekken die er vaak op en in de buurt van een paard ontstonden.

In het voorjaar 2014 ben ik gestart met de opleiding "Werken met paarden voor professionals", deze heb ik in januari 2015 met goed gevolg afgerond.

Diverse vormen van coaching werden hier behandeld, wat mij tot een veelzijdige coach heeft maakt die op elke situatie kan inspelen samen met de paarden.

In 2015 heb ik een aanvullende module "Kindercoaching met paarden" gedaan en ben ik gestart met een verdiepende opleiding tot allround Kindercoach.

Paarden laten u elke dag op een open en eerlijke manier zien hoe wereld eruit ziet, zonder een verborgen agenda of andersoortige bijbedoelingen.

Wilt u ook kennismaken met het eerlijke en objectieve spiegelend vermogen van paarden, vraag dan naar de diverse mogelijkheden.

Met vriendelijke groet,

Renate Koops

mobiel: 06-52642900

 

Richard Koops

Richard is een gepassioneerd natuurliefhebber. Naast zijn werk als Hogere Veiligheidskundige, brengt hij zoveel mogelijk tijd door in de natuur. Samen met onze hond Iwan. Doordat Richard zoveel tijd in de natuur doorbrengt heeft hij een oog ontwikkelt voor gedragingen van mens en dier. Uiterlijk vertoon in gedrag en woord is niet altijd zoals de inwendige mens zich daadwerkelijk voelt. 

Doordat Richard dit gedrag, eventueel samen met Iwan, feilloos kan herkennen, kan hij u door middel van coachingsgesprekken vaak ondersteunen in lastige en soms onbekende vraagstukken. 


Anastasia Ludanchelo (Anna)

 Anna is een zeer sensitieve merrie van 12 jaar oud. Zij wordt door ons ook vaak "The Queen" genoemd. 

Zij is rustig en betrouwbaar, maar vooral een zeer instinctief paard dat zich niet laat sturen of manipuleren. Hierdoor kan zij de diverse situaties haarfijn aanvoelen en u door middel van subtiele aanwijzingen op het juiste spoor zetten. 


Bahir ZF 

Bahir is een Arabisch volbloed ruin.

De grote intelligentie en een vurig karakter zijn de kenmerken van een Arabisch volbloed. De Arabier is een gevoelig dier. Dit maakt Bahir voor mij tot een geweldig coachpaard. 

Ik heb tot nu toe gaan paard ontdekt dat zo puur en natuurlijk reageert als Bahir.

Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij al veel voor mij en mijn coachees gedaan.Andere erfbewoners

Op het terrein kunt u behalve de paarden ook nog een aantal andere dieren tegen het lijf lopen.

Onze lieve maar zeer eigenwijze kat Bobby en twee geweldige honden, Iwan en Iris.

  
Onze locatie

Onze trainingslocatie is gevestigd aan de Brandligtswijk 106 te Elim.

Een prachtige omgeving waarin de rust, ruimte en natuur nog aanwezig is waardoor u heerlijk kunt ontspannen.

Mijn ervaring is dat vanuit deze natuurlijke ontspanning betere resultaten worden behaald.

Er zijn nauwelijks externe prikkels aanwezig waardoor een ieder die hier om welke reden dan ook gevoelig voor is, hier tot rust kan komen.

Alle sessies, trainingen en workshops, starten met de ontvangst in een sfeervolle ruimte.

Onder het genot van een lekker kopje thee of koffie, bespreek ik samen met u de doelstelling.

Ik heb de beschikking over een 25 x 45 buitenbak voorzien van licht.